Gebruikersnaam

Lid worden?

» Klik hier «

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.

FAQ: Huisregels

FAQ (Veelvuldig gestelde vragen) >Huisregels
Welke nieuwe regels zijn vanaf 1-3-2006 voor vervoer van kinderen van kracht?
Beste volleyballiefhebber,

Zoals u wellicht hebt vernomen in het nieuws, gelden er vanaf 1 maart 2006 nieuwe regels voor het vervoer van kinderen in auto's.
Er zijn echter ook uitzonderingen op deze nieuwe regels om bijvoorbeeld vervoer naar jeugdwedstrijden niet onmogelijk te maken.
Hieronder zetten we de nieuwe regelgeving beknopt uiteen.

Nieuwe regels voor vervoer van kinderen:
Er geldt een verplichting voor het gebruik van goedgekeurde kinderzitjes.

De nieuwe wet zegt dat:
- Kinderen, kleiner dan 1,35m, een autostoeltje of zittingverhoger moeten gebruiken.
- Kinderen groter dan 1,35m èn volwassenen (18 jaar en ouder), een autogordel moeten gebruiken en, zo nodig, ook een zittingverhoger mogen gebruiken.

Om deze regels hanteerbaar te houden, bijvoorbeeld voor het vervoer van jeugdspelertjes naar uitwedstrijden, geldt er een aantal uitzonderingen:
- Wanneer er een kinderzitje of verhoging in de auto aanwezig is, is het EIGEN kind verplicht daarin te gaan zitten. Voor 'andere' kinderen is dit niet verplicht.
- Wanneer er geen kinderzitje of verhoging aanwezig is, zijn zowel het eigen kind als de 'andere' kinderen verplicht om gordels te dragen wanneer deze aanwezig zijn.

Als u meer wilt weten over de nieuwe regelgeving, kunt u de bijlagen lezen door middel van het klikken op onderstaande link's.

1. Veilig vervoer van kinderen in de auto
2. Waarom nieuwe regels - Gordels achterin
(=.PDF bestanden -> Adobe Reader verplicht)

Alvast bedankt voor de medewerking.

Hierbij wil ik graag de Nevobo bedanken voor bovenstaande informatie

Nederlandse Volleybal Bond
Bram Ronnes