Gebruikersnaam

Lid worden?

» Klik hier «

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.

Weblinks: OVK

Onderlinge Volleybal Kompetitie
De oprichtingsdatum van de OVK is niet bekend. Wel dat er in de eind vijftiger jaren gevolleybald werd door een aantal gymnastiekverenigingen. Bekend is dat er in Menaldum tweemaal per winterseizoen een gezellige volleybalavond werd belegd door de Gymnastiekverenigingen “Unitas”van Menaldum, “Brinio”van Leeuwarden en “Trynwalden”uit Giekerk.
Op deze avond werd een zg. dorpencompetitie gespeeld door dames- en herenteams, soms gemengd. Halverwege onderbroken voor een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. De initiatiefnemers waren de heer en mevrouw van Dongen (Brinio), mevrouw Korendijk (Trynwalden) en vooral Jan Bakker (Menaldum).
Dit treffen tussen de drie verenigingen leidde door mond op mondreclame van leiders en spelers al spoedig tot een uitbreiding van clubs uit Marssum (vliegbasis), Beetgumermolen en Dronrijp. Meerdere verenigingen sloten zich in de zestiger jaren aan; o.a. Hallum, Weidum, Deinum, St. Annaparochie etc. Na 1970 vermeerderde de OVK tot een competitie van wel meer dan 80 teams.
Datum toegevoegd: 29-01-12 Bezoeken: 1134
Verwerkingstijd: 0.04 seconden